Home Prijzen Theorie Faalangst Inschrijven

Benny Goodmanstraat 2, 1544 LR Zaandijk. Tel: 075-6214514 / 06- 23326054


Faalangst

Hartkloppingen alleen al bij de gedachte aan een examen? Meerdere keren gezakt? Wat kan de oorzaak zijn?

Een rijexamen is een heel belangrijk moment. Je hebt van tevoren veel geoefend, er hangt veel vanaf en je zult er hoe dan ook aan moeten geloven. Onder druk presteren de meeste mensen beter, omdat ze zich daardoor ook beter concentreren. Maar bij sommige mensen is die druk te groot en uit zich dat in psychische klachten, zoals spontaan dichtklappen.

Examenvrees kan worden veroorzaakt door faalangst. Door angst krijgen je hersenen een seintje om meer adrenaline aan te maken. Je hart en je longen gaan harder werken om je spieren meer energie te geven. De spieren gaan op hun beurt harder trillen en veroorzaken zo zweethanden en blozen. Je hersenen worden echter als het ware afgeremd door die hoeveelheid adrenaline. Je kunt je dan niet meer goed concentreren of nadenken

Vrijwel iedere examenkandidaat is (gezond) gespannen en nerveus.De kans om te slagen voor het rijexamen is ten eerste afhankelijk van kennis en ervaring. Een eerste vorm van faalangst treedt op als onvoldoende is geoefend en de kandidaat daardoor al min of meer verwacht onvoldoende te presteren.

Bij de tweede vorm van faalangst -die optreedt na het meemaken van een mislukking- wordt de angst om opnieuw te mislukken zo groot, dat het normale denken en de aanwezige vaardigheden geheel of gedeeltelijk blokkeren, waardoor het gewenste resultaat niet kan worden gehaald

Bovag rijschool Aris Bakker is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Wij kunnen u de handvatten bieden om met goed gevolg het examen af te leggen. Voor meer informatie over deze speciale vorm van begeleiding kunt u contact met ons opnemen voor een nadere toelichting.

FAALANGST ?

Wij begeleiden je van het begin tot aan je rijbewijs!

Meld je nu aan !

© 2013 | Login

Benny Goodmanstraat 2 | 1544 LR Zaandijk | Tel: 075-621 45 14 / 06-233 26 054